Det här glutenfria frukt- och nötbrödet är både supergott och enkelt att baka och det kommer passa perfekt på julbordet.
Glutenfritt frukt- och nötbröd
2 dl rismjöl
1 dl tapiocamjöl
2 dl durramjöl
1 dl havremjöl
1 dl kikärtsmjöl
4 tsk bakpulver
2 msk fiberhusk
1 dl linfrön
1 dl solrosfrön
1 dl valnötter
1 dl torkade aprikoser, grovt hackade
2 msk agave
2 msk kokosolja
5 dl havregurt naturell
Sätt ugnen på 200 C. Klä en brödform med bakplåtspapper.
Rosta solrosfröna lätt på medelvärme i en torr stekpanna. Blanda alla mjölsorter noga tillsammans med bakbulver. Blanda i frön, nötter och aprikosen. Tillsätt havregurten, agave och kokosoljan och arbeta ihop till en kladdig deg. Klicka ner degen i formen och tryck till med slev eller händerna. Grädda i ugnen i ca 60 min.