Smulpaj

7 juni 2017

Den här smulpajen är glutenfri, mejerifri, fri från sackaros (vanligt socker) och super god!

500 g valfria bär färska eller frysta.
1-2 msk agavesirap
1 msk potatismjöl
----------------------
1,5 dl havregryn
3/4 dl mandelmjöl
3/4 dl kokosflingor
2 msk kokossocker alt. 1/2 dl agave- eller lönnsirap
75 g kall kokosolja

1. Sätt ugnen på 175 C. Förbered en ugnsform med lite olja.

1. Blanda alla torra ingredienser till toppingen i en bunke.

2. Om du använder sirap tillsätt den och kokosoljan och nyp ihop med gaffel eller fingrar till en massa.

3. Lägg bären (t.ex. jordgubbar kan delas i mindere bitar) i en ugnsformen.

4. Strö över potatismjöl och rör om så det fördelar sig över bären och ringla över agavesirapen.

5. Fördela smulet över bären.

6. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 min.